09:08 / 08.11.2023 Происшествия

На Закарпатті СБУ перевіряє два храми московської церкви

Фото: t.me/operativnoZSU

Служба безпеки України у селах Руські Геївці та Червоне Ужгородського району Закарпатської області перевіряють два храми УПЦ МП.

Про це повідомляє Оперативний ЗСУ з посиланням на пресслужбу відомства.

"СБУ продовжує проводити безпекові заходи в представництвах проросійської церкви в Україні. Сьогодні (7 листопада) перевірка відбувається на Закарпатті, де УПЦ (МП) має сильні позиції та розгалужену мережу храмів агітаційних пунктів. Представники Служби завітали в село з символічною назвою Руські Геївці у Свято-Михайлівський храм, та у с. Червоне в храм Різдва Божої матері", – йзазначається у повідомленні.

У повідомленні йдеться, що представники СБУ перевіряють інформацію про те, що у цих храмах молилися за російське високе духовенство, яке благословляло російську армію на вторгнення в Україну, виправдовували війну Росії проти України та розпалювали міжконфесійну ворожнечу.

Також СБУ перевіряє законність розміщення храмів на відповідних земельних ділянках.

BAGNET нагадує, 12 вересня на Одещині СБУ затримала ексдиякона УПЦ МП, який організував схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку. Зловмисник подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова за надуманою "аргументацією" про необхідність виїзду псевдокліриків за межі України.

Підготував: Сергій Дага