12:18 / 24.10.2023 Происшествия

НАЗК виявила в українських військкомів необгрунтовані активи на понад 255 млн гривень

Фото: informator.ua

Національна агенція з питань запобігання корупції (НАЗК) виявила необґрунтовані активи українських військкомів на суму понад 255 мільйонів гривень. Про це йдеться в повідомленні НАЗК.

В Агенції розповіли, що працівники ТЦК незаконно збагачуються здебільшого за рахунок отримання хабарів від ухилянтів.

НАЗК згадало колишнього начальника Одеського обласного військкомату Євгена Борисова, у якого виявили незаконне збагачення на 189 млн грн, його підлеглого Дениса Галушка спіймали на незаконному збагаченні на 14 мільйонів гривень.

Очільник Малиновського районного військкомату Одеси В’ячеслав Кушнеров збагатився на 47 мільйонів гривень, у його дружини, матері, тещі й сина виявили нерухомість та автопарк.

Керівник Дніпропетровського обласного військкомату Анатолій Пікал збагатився на 8,5 мільйонів гривень — його батько та дружина за останні роки придбали рухоме й нерухоме майно за кошти, законність походження яких довести не змогли.

Заступник начальника Полтавського обласного військкомату також придбав необґрунтовані активи на 1,8 млн грн. Начальник Самбірського районного військкомату Львівської області збагатився на 4,4 мільйони гривень.

Підготував: Сергій Дага