08:11 / 11.10.2023 Происшествия

ДБР оголосило підозру в розтраті ще одному ексзаступнику міністра оборони

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань (ДБР) оголосило підозру колишньому заступнику міністра оборони та екскерівнику одного з департаментів МО за розтрату понад 250 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Ще один епізод викритих незаконних оборудок колишніх посадовців, загальний обсяг яких складає 1,4 мільярда гривень. Встановлено, що протиправні дії вони вчинили в умовах воєнного стану за попередньою змовою.

Там зазначили, що колишній заступник міністра, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, та виконувач обов’язків керівника одного з департаментів Міноборони, що займався забезпеченням війська, замовили за кордоном засоби індивідуального захисту неналежної якості.

При цьому була здійснена 100% передоплата та порушена визначена інструкцією МО процедура здійснення контролю за якістю товару. У результаті ЗС України отримали неякісні бронежилети, які не можна використовувати в бою без загрози життю.

Експосадовцям оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

BAGNET нагадує, що у понеділок, 9 жовтня, Шевченківський районний суд вирішив залишити колишнього заступника міністра оборони Вʼячеслава Шаповалова під вартою до 1 листопада. Його підозрюють у закупівлі спорядження для ЗСУ за кордоном без включення до контрактів пункту про відповідність українським стандартам якості.

Підготував: Сергій Дага