10:43 / 06.10.2023 Происшествия

СБУ затримала поплічницю Сальдо під Херсоном, яка вела фінанси окупаційної влади

На звільненій частині Херсонській області затримали колаборантку. Вона виконувала вказівки гауляйтера Володимира Сальдо та працювала "бухгалтером" у шпиталі для окупантів, повідомляє пресслужба СБУ.

Колаборанткою виявилась жителька Білозерського району, яка після захоплення регіону підтримала російських загарбників і запропонувала себе для роботи в окупаційних органах.

Враховуючи наявність економічної освіти, жінку призначили "головним бухгалтером" у захопленій районній лікарні, яку окупанти використовували як військовий шпиталь поблизу Херсона.

СБУ затримала колаборантку під Херсоном, яка допомагала Сальдо рахувати гроші.

На цій "посаді" ворожа поплічниця виконувала вказівки місцевого гауляйтера Сальдо щодо поширення окупаційного режиму в регіоні.

Після звільнення частини Херсонщини фігурантка залишилась на території району, вона була впевнена у своїй невинуватості. Втім, працівники СБУ її викрили. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

BAGNET нагадує, 3 жовтня стало відомо, що СБУ викрила найбільшу агентурну мережу рф, внаслідок чого затримали 13 інформаторів ворога.

Підготував: Сергій Дага