18:04 / 29.09.2023 Происшествия

СБУ затримала колаборантку, яка коригувала вогонь окупантів біля Бахмута

Фото: t.me/SBUkr

СБУ затримала російську агентку, яка наводила ворожий вогонь на підрозділи ЗСУ, що контратакують поблизу Бахмута. Зловмисниця – жителька Торецька, її завербували на початку 2023 року. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Серед основних цілей ворога були підрозділи ЗСУ, залучені до проведення контрнаступальних операцій у районі Бахмута", – йдеться у повідомленні.

Крім того, зловмисниця передала агресору 8 локацій українського війська, яке рухалося в напрямку передової.

Наводила вогонь окупантів на військовиків ЗСУ поблизу Бахмута. СБУ затримала жительку Торецька.

Втім, працівники Служби безпеки викрили зловмисницю ще на початковому етапі та поінформували командування про потенційні загрози.

Після цього провели комплексні заходи щодо убезпечення українських захисників на вказаному напрямку, а саму російську агентку затримали, коли вона передавала нові розвідувальні дані.

Для того, щоб завербувати жінку, окупанти використали ще одну зрадницю. Нею виявилась подруга російської агентки — представниця окупаційного "управління ФСБ з ДНР".

За її вказівками, жінка самостійно обходила територію міста та його околиці й приховано фіксувала військові об’єкти ЗСУ. Про отриману інформацію писала "зв’язковій" у месенджер, а після відправлення повідомлень — одразу видаляла їх із телефону.

Наразі зловмисниця під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Підготував: Сергій Дага