23:32 / 19.09.2023 Происшествия

Тітка з Закарпаття попала до СБУ за "біолабораторії та нацизм"

На Закарпатті СБУ викрила чергову ворожу агітаторку, якою виявилася мешканка Берегівського району, повідомляє відомство.

На своїй сторінці у facebook вона виправдовувала повномасштабне вторгнення РФ та воєнні злочини російських окупантів. Зокрема, жінка поширювала дописи, в яких дії керівництва Росії визнавала правомірними. Крім цього, репостила російську пропаганду, а саме фейки про біолабораторії та цинічну брехню про нацизм в Україні.

При цьому, закарпатка винила наших захисників в обстрілах російськомовного населення. Щобільше, у жертвах збройної агресії вона звинувачувала США та НАТО.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії РФ проти України. У вівторок, 19 вересня, стало відомо, що правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігурантки, де виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України.

Слідчі СБУ повідомили агітаторці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників".

Підготувала: Ніна Петрович