03:26 / 13.09.2023 Происшествия

13 українських дітей повернулися на батьківщину (відео)

У межах 11-ї рятувальної місії організація Save Ukraine повернула ще 13 дітей з окупованих територій Херсонщини, Луганщини та Запорізької області, повідомили на фейсбук-сторінці організації.

Зазначається, що загалом за результатами 11 рятувальних місій організація повернула 176 дітей на підконтрольну Україні територію.

У всіх дітей доля склалась по різному: "Мама ховала Олесю від окупаційної влади та односельчан цілий рік, аби ніхто не дізнався, що дівчинка живе з нею й не примусив її навчатися в російській школі", - йдеться у дописі до відеоролика.

Трьох інших дітей, Микиту, Сашка й Андрія батьки відвезли до бабусі й дідуся на лівий берег Дніпра, де тоді було безпечніше, і після звільнення Правобережжя родина опинилася розірваною. У Поліни, Тараса й Матвія розлучені батьки після початку повномасштабної війни зайняли різні позиції. Мама переживала за Україну, а тато став проросійським. Через це батько оформив заборону на виїзд дітей. В окупації дітей примушували ходити в російську школу, й погрожували мамі позбавити її батьківських прав.

"Врятувати цих дітей з окупації – завдання з зірочкою. Але наша команда Save Ukraine впоралася. Бо найважливіше – повернути дітей в Україну, на свободу, щоб дати їм можливість жити у вільній, щасливій країні", – додали в організації.

Підготувала: Ніна Петрович