12:18 / 06.09.2023 Происшествия

ДБР викрило схему за участі військових: вони продавали одяг та амуніцію ЗСУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань (ДБР) виявило протиправну схему із продажу одягу та іншої військової амуніції Збройних сил України. Про це йдеться на сайті ДБР.

Правопорушники розгорнули свою діяльність у місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області. До схеми було залучено щонайменше двоє військовослужбовців однієї з військових частин та ще троє цивільних осіб.

Зловмисники онлайн продавали термобілизну, військову форму, саперні лопатки, військові фляги, військове взуття тощо. На етикетках було вказано "Власність ЗСУ. Не для продажу".

У ДБР повідомили, що військові викрадали майно, придбане коштом держави, та передавали цивільним учасникам схеми, які забезпечували продаж речей через інтернет-платформу.

Правоохоронці провели 15 обшуків на складах військової частини, за місцем проживання осіб, причетних до вчинення злочину, та місцем зберігання викраденого майна. За результатами обшуків виявлено та вилучено:

  • банківські картки,
  • засоби зв’язку,
  • записи із "чорною бухгалтерією",
  • тисячі одиниць військового спорядження.

Остаточну суму завданих державі збитків буде встановлено за результатами експертиз. У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

BAGNET нагадує, що ДБР також викрило злочинну схему у Івано-Франківську. Зловмисники фіктивно оформлювали до війська родичів керівників міста та футболістів.

Підготував: Сергій Дага