15:23 / 26.08.2023 Происшествия

Кол-центри Milton Group відновили злочинну діяльність: тепер у Львові – БЦ "Таурус" по вул. Героїв УПА 73 (Антоновича 112)/9-10 поверхи

Псевдоінвестиційна компанія Milton Group, простішими словами шахрайський кол-центр, яку багато разів викривали у шахрайських схемах на десятки та сотні млн доларів, продовжує працювати в Україні. Тепер їхні офіси перемістилися до серця західної України, у місто Львів, повідомляє informator.press.

Нагадаємо, інвестиційна компанія Milton Group потрапила в поле зору правоохоронців та європейських журналістів декілька років тому, після публікації журналістського розслідування BBC. У матеріалі йшлося про те, що під виглядом брокерської діяльності та інвестицій у криптовалюти “трейдери”, які базувались у столичному ТЦ Mandarin Plaza, видурили у пенсіонерів з різних країн щонайменше 70 млн доларів.

Варто зауважити, що за дивним збігом обставин, ні розслідування, ні подальших згадок про долю аферистів, не було. Ми з колегами, вирішили поцікавитися даною темою та нам вдалося дізнатися нові подробиці про діяльність Milton Group на території України. Виявилося, що компанія шахрайських колцентрів не зникла і не перестала надалі обкрадати людей. Milton Group просто переїхала до Львова та на часі перебуває в офісах Бізнес центру «Таурус» за адресами Антоновича 112 та Героїв УПА 73.

Нашому журналісту вдалося прослідкувати за працівниками даного кол-центру та переконатися, що робочі офіси розташовані на 9 та 10 поверхах. Цікаво, що займають вони поверхи повністю, щоб мінімізувати потрапляння туди так званих «лишніх очей».

Звертаємо увагу на те, що усі наші зібрані матеріали вже надіслані колегам з BBC для того, щоб ми могли об’єднати свої зусилля і довести це діло до логічного кінця. Вже отримали відповідь від колег, які нам надали свої матеріали розслідування. Ми ще їх доопрацьовуємо, але вже із вивченого нам зрозуміло, що як і в Грузії, так і в Україні за їхніми кол-центрами стоять високопоставлені чиновники та органи.

P.S. Нам вже неодноразово погрожували через це розслідування. Тому саме зараз є час все починати оприлюднювати. Найцікавіше буде попереду. Ми не збираємося на цьому зупинятися, адже таким шахраєм не місце на свободі.

Журналіст-розслідувач Василь Тростянець