20:20 / 15.08.2023 Происшествия

Військові командири зробили вигляд, що були на фронті, коли знадобились гроші

Командування однієї з бригад військового формування Нацгвардії, яка дислокується на Київщині, нарахувало собі премій за нібито участь у боях на передовій.

Як інформують в СБУ, фігуранти незаконно преміювали себе на загальну суму майже 14 млн гривень, нараховуючи собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях.

При цьому, як зазначається, учасники схеми не перебували в районах боєзіткнень та не виконували жодних завдань на передній лінії фронту.

За даними слідства, до організації оборудки причетний заступник командира – начальник штабу військової частини, який безпідставно підписував рапорти щодо нарахування "бойових" премій своїм підлеглим, насамперед керівному складу, серед яких командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти.

Заступнику командира – начальнику штабу військової частини і п’ятьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби), за що загрожує до 8 років позбавлення волі

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Підготувала: Ніна Петрович