07:33 / 28.07.2023 Происшествия

СБУ затримала ворожого інформатора, який "полював" за вітчизняною авіацією

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки у результаті контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Харківщини затримала ворожого інформатора, який інформував окупантів щодо польотів нашої авіації над Куп’янськом.

Про це повідомив офіційний онлайн ресурс Служби безпеки.

Зловмисник надавав російським окупантам актуальну розвідку щодо розташування та руху Збройних Сил оборони в Куп’янському районі. Особливий інтерес для ворога становили напрямки польотів армійської авіації ЗСУ, зокрема ударних вертольотів.

Злочинець також передавав окупантам маршрути переміщення бронетанкових підрозділів наших військ біля лінії фронту. Крім цього, він надсилав ворогам фотографії наслідків повітряних ударів рф по об’єктах цивільної інфраструктури, включаючи багатоквартирні будинки.

За даними спецслужб, інформатором виявився місцевий мешканець. Інформацію він скидав своєму "контактеру" через закритий чат у популярному месенджері. Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами.

За цей злочин йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Раніше BAGNET повідомляв, що за матеріалами СБУ і ДБР підозру у державній зраді отримав чинний народний депутат України Олександр Пономарьов.

Підготував: Сергій Дага