08:11 / 28.07.2023 Происшествия

П'яний український дипломат влаштував бійку в барі Сеула

Фото: Дмитро Пономаренко

Дипломат посольства України в Південній Кореї був затриманий у барі в центрі Сеула через напад на співробітника бара та поліцейського у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомляє корейське видання KBS з посиланням на поліцію. 

Інцидент стався 25 липня близько опівночі у пабі в центральному районі Сеула Ітевону. 40-річний секретар посольства України напився і був затриманий "за підозрою у нападі та перешкоджанні правосуддю за напад на персонал та поліціянтів".

Пан А. побився з відвідувачами перед баром і вдарив в обличчя співробітника, який вийшов, щоб вгамувати його, а потім поліцейського, який прибув на виклик. Поліція арештувала пана А. на місці інциденту. Його відвезли в поліцейську дільницю Йонсан для проведення розслідування, однак згодом відпустили через дипломатичний імунітет. 

У посольстві України в Південній Кореї вибачилися за цей інцидент і обіцяли співпрацювати з властями у проведенні розслідування.

У МЗС України заявили, що відкликають дипломата-скандаліста в Україну. 

МЗС України оперативно проаналізувало всі деталі інциденту, який мав місце в Сеулі за участі співробітника українського посольства. За підсумками ухвалено рішення про негайне відкликання дипломата із довготермінового відрядження та його повернення до України.

Раніше BAGNET повідомляв, що Південна Корея дозволить бізнесменам відвідувати Україну для участі у проектах відновлення. Виняток для бізнесу зроблять після візиту президента Юн Сук Йоля до Києва на початку липня.

Підготував: Сергій Дага