11:40 / 26.07.2023 Происшествия

На Буковині керівник слідчого відділення "фабрикував" кримінальні провадження

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки спільно з ДБР та Національною поліцією викрила корупційну схему в одному із підрозділів Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

У результаті спільних заходів затримано керівника слідчого відділення одного з райуправлінь регіону.

Посадовець вимагав 40 тис. євро з місцевої жительки за не притягнення її до кримінальної відповідальності та закриття "справи ухилянтів", повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники СБУ і ДБР задокументували одержання посадовцем першої частини неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. євро.

"Правоохоронці затримали зловмисника у Чернівцях під час передачі йому другої частини хабаря поблизу будинку потерпілої.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди, вчинене в особливо великому розмірі службовою особою).

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років тюрми з конфіскацією майна", – зазначається у повідомленні.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зокрема, перевіряється причетність до корупційної схеми керівництва регіонального підрозділу Національної поліції.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області спільно з Державним бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора.

Підготував: Сергій Дага