06:36 / 29.06.2023 Происшествия

Прокурор, який "здавав" ворогу позиції ЗСУ на Миколаївщині, отримав довічний термін ув’язнення

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки України колишній керівник Миколаївської окружної прокуратури засуджений до довічного позбавлення волі.

За публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону його визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), повідомляє пресслужба СБУ.

Як свідчать матеріали слідства, "екскерівник Миколаївської окружної прокуратури співпрацював із представниками силових структур рф. Для цього використовував посередника, щоб "відвести сліди від себе"", – йдеться у повідомленні.

За наявними даними, він передавав інформацію про:

  • оперативну обстановку у Миколаєві та області;
  • загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання;
  • результати обстрілів Миколаєва;
  • добові паролі на блокпости на території області тощо.

Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію, в тому числі з імітації злочину. Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника рф, за яким також стежила СБУ.

У результаті обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії, які містять докази його протиправної діяльності.

Наразі суд призначив йому покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підготував: Сергій Дага