18:14 / 13.06.2023 Происшествия

Бандитів Кадирова помітили на Північній Слобожанщині

У Бєлгородській області росії місцеві мешканці помітили військову техніку з символікою чеченського спецпідрозділу “Ахмат”.

За повідомленням телеграм-каналу “Астра” спостерігається рух техніки у Ростовській області.

“Міллерово, 70-100 машин “Ахмат” їдуть на північ. Вочевидь, на Бєлгород”, – пише Астра, посилаючись на власні джерела. Також повідомлення про “кадирівців” надходять з місцевих пабліків.

Раніше губернатор Бєлгородської області Гладков зустрівся з командиром одного з полків “Ахмату” Адамом Делімхановим. На зустірічі також були присутні представники Міноборони рф і регіональне керівництво “Росгвардії”.

Такі дії “Ахмату” можуть свідчити про те, що кадирівці виграли суперечку з ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина за те, хто “захищатиме” Бєлгородщину, а кого направлять під Мар’їнку.

Нещодавно Сили оборони повідомляли, що ворог перекинув на Мар’їнський напрямок саме “ахматівців”.

Пригожин заявив про готовність “вагнерівців” провести зачистку в Бєлгородській області

Нагадаємо також, що наразі Міноборони рф намагається взяти під контроль ПВК, в першу чергу ПВК “Вагнер”. Міністр оборони росії Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким усі “добровольчі загони”, які перебувають на фронті, мають до 1 липня укласти контракти з оборонним відомством. Тим, хто не зробить цього, буде заборонено брати участь у війні проти України.

“Ахмат” підписав контракт з міноборони росії в той час як Пригожин заявив, що “Вагнер” не підписуватиме з шойгу жодних контрактів.

Тим часом на тлі бойових дій у Бєлгородській області Легіон “Свобода Росії” запропонував мешканцям прикордонного регіону терміново евакуюватися, адже війська рф поливають вогнем населені пункти, незважаючи на цивільне населення.