15:47 / 29.05.2023 Происшествия

ДБР повідомило про підозру зраднику з Криму

Фото: dbr.gov.ua

Колишній правоохоронець, який після анексії Криму вступив до лав фсб росії, отримав підозру від Державного бюро розслідувань. Йому загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Відомо, що під час захоплення росіянами Кримського півострова у 2014 році зрадник проігнорував всі вказівки свого керівництва та перейшов на бік ворога. Загарбники призначили його слідчим управління ФСБ РФ по Криму та Севастополю.

Серед іншого, на новій посаді зрадник переслідував кримськотатарських активістів. У кримінальних провадженнях, які він ініціював, місцеві суди визнавали кримськотатарські релігійні організації терористичними, а їхніх лідерів затримували та тримали в нелюдських умовах.

У 2018 році фігурант "відзначився" тим, що влаштував судилище над українськими моряками, яких полонили росіяни в районі Керченської протоки під час їхнього переходу з Чорного до Азовського моря. На суді він клопотав про тримання під вартою у слідчому ізоляторі всіх затриманих українців, зокрема поранених.

"Колишньому українському правоохоронцю заочно повідомлено про підозру в дезертирстві та державній зраді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", — зауважили в ДБР.

Раніше BAGNET повідомляв, що ДБР заочно повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям, які пішли служити у лави окупантів. Троє з них перейшли на бік ворога на Луганщині, а ще один — у Херсонській області.

Підготував: Сергій Дага