18:52 / 21.07.2022 Происшествия

Суд зобов'язав "любителя русского міра" прочитати всі роботи Грушевського

Ілюстративне фото з відкритих джерел/Михайло Грушевський

В Одесі чоловік в «Одноклассниках» закликав до порушення цілісності України та повалення конституційного ладу.

Як інформується на сайті суду Одеси, автор дописів зазначав, що південний схід України є «Новоросією», закликав «приєднатися до РФ», публікував псевдокарти, де частина територій України була зображена у складі Росії тощо.

Суддя Денис Донцов визнав обвинуваченого винним у порушенні частини 2 статті 109 та частини 1 статті 110 Кримінального кодексу України.

За обома статтями КК автору дописів призначили два і чотири роки позбавлення волі без конфіскації майна. Оскільки стаття 70 передбачає поглинення терміну менш суворого покарання більш суворим покаранням, остаточний термін ув’язнення складе чотири з дворічним випробувальним строком. Окрім інших вимог, передбачених рішенням суду, автор дописів має причитати десятитомну монографію «Історія України-Русі» Михайла Грушевського.

Нагадаємо, Приморський суд Одеси вже не вперше приймає рішення, що спонукають до глибшого розуміння історії України. У липні проросійського інтернет-агітатора зобов'язали прочитати книжки про радянські репресії. Це твори Івана Багряного «Тигролови», Василя Барки «Жовтий князь» та Уласа Самчука «Марія».

Подготовила: Нина Петрович