04:02 / 09.07.2022 Происшествия

Мешканку Тернополя викликали до військомату за порушення комендантської години (відео)

Фото: 20 хвилин

Пані Вікторія перебувала на вулиці о 23.05, коли вже розпочалася комендантська година у місті Тернопіль.

Як повідомили місцеві ЗМІ, замість профілактичної бесіди чи штрафу, вона отримала від патруля — повістку до військкомату.

Як стверджує жінка, чоловіки були у військовій формі. А документ, який їй вручили, був з печаткою та за підписом начальника Тернопільського об’єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки. У редакцію вона скинула копію повістки.

Вікторія — вчителька історії за освітою, не є військовозобов’язаною. А її чоловік та батько, каже, вже захищають країну у складі ЗСУ.

28-го червня зранку о 10.00 (так було вказано у повістці) Вікторія прибула до військкомату. За її словами, вона прийшла, бо розуміла, що порушила закон. Співробітники військкомату були шоковані, що до них прийшла жінка.

"Переді мною вибачилися, кажуть, що не розуміють, як так вийшло. За їхніми словами, це не були військові, ніби то не були працівники військкомату, які вручали повістку. Попросили вибачення та сказали, що більше такого не повториться і відпустили. Більше я питань не задавала", — розповіла Вікторія.

Підготувала: Ніна Петрович