19:11 / 12.05.2020 Мир

Посаду веб-священника ввели у Британії

12 травня 2004 року в англіканській церкві офіційно з'явилася посада веб-священика. Він опікається приходом, який існує виключно в Інтернеті.

Англіканська церква вважається формою протестантизму, проте без ключової фігури, як-то Мартін Лютер, Джон Нокс, Жан Кальвін у протестантизмі. Деякі вважають англіканство самостійною течією у християнстві. У рамках вчення існує кілька напрямків: євангелізм, ліберальні християни і англо-католицизм.

Аби стати веб-священиком, необхідно пройти ту ж процедуру, як і для звичайного священика. Кожен бажаючий отримати відповідний сан в Церкві Англії повинен висловити в письмовій формі згоду зі свяченими писаннями: "Тридцятьма дев'ятьма статтями", Книгою загальних молитов, а також принести клятви вірності монарху як главі Церкви та канонічного послуху єпископу.

При призначенні на посаду священиків в Англії продовжує діяти середньовічна традиція, згідно з якою в багатьох випадках кандидатура на посаду священика висувається так званими патронами, якими можуть бути британський монарх, міністри уряду, авторитетні представники місцевої аристократії, а також університети та кафедральні собори.

Веб-священики, які отримали цю посаду, мають щонеділі проводити для свого приходу служіння, а також виконувати і всі інші, передбачені саном, обов'язки.