18:44 / 30.10.2014 Украина

Програвший кандидат в депутати намагається зірвати вибори в одному з округів

Жителі 200 округу вже завтра біля Умані готуються перекривати автомагістраль Київ – Одеса, після чого планують йти захищатимуть свій вибір на Київ.

За результатами виборів   беззаперечну перемогу в 200 одномандатному  виборчому окрузі отримав  безпартійний самовисуванець, нині діючий народний депутат України Антон Яценко, якого підтримали  57,41 %  виборців.  За нього проголосували  майже 50 тисяч жителів округу.  Антон Яценко  переміг з відривом у 44,11% від  кандидата, який зайняв друге   місце  Андрія Дикун та з відривом  у 45,41 % голосів від  кандидата  Віталія Чудновського, який зайняв третє місце,  отримавши лише 12,00 % голосів. Коли в середньому по Україні, в  переважній більшості округів,  відрив між опонентами  не більше в межах 5-10 % голосів. 

Демократичність, прозорість та законність проведення виборів визнали, як представники місія ОБСЄ, які  були присутні на окрузі й особисто слідкували за перебігом виборів, так і представники громадської мережі «Опора», які не зафіксували  порушень, які могли б вплинути на результати волевиявлення громадян. Не зафіксували жодних порушень і представники численних громадських організацій та ЗМІ, які  постійно були присутні   на всіх засіданнях окружної виборчої комісії та активно слідкували за перебігом виборчого процесу.  Крім того, за весь  період виборчої кампанії  жодної скарги, позову, звернення стосовно порушень виборчого законодавства на дії ДВК чи ОВК  в суди не надходило. 
У той же час в інтересах аутсайдера виборчих перегонів, який зайняв  3 місце,  кандидата Віталія Чудновського  певні сили намагаються зірвати вибори, зухвало ігноруючи  вибір людей та на надуманих підставах намагаються  позбавити можливості переможця виборів, Антона Яценка, продовжувати захищати інтереси своїх виборців у парламенті, посилаючись, при цьому на  неможливість встановлення результатів виборів в окрузі.

При цьому, в інтересах провладного кандидата, який не отримав суттєвої  підтримки виборців, проти лідера виборчих перегонів, продовжують використовувати брудні виборчі технології,  які з точки зору  законодавства  не мають  жодного права на існування. 

Так, на  підсумковому  засіданні, де підбивали результати народного волевиявлення члени окружної виборчої комісії,  проголосували за їх затвердження.  Проте, під час підписання протоколів  підрахунку голосів, окремі з них, додали до них окрему думку, яка суперечить їх волевиявленню під час голосування та є безглуздою з точки зору логіки та вимог   чинного  законодавства. 

Таким чином, члени виборчої комісії своїми діями намагаються злочинним чином  зірвати вибори  в інтересах провладного  кандидата Віталія Чудновського, який свого часу кинув своїх виборців  на 90 окрузі ( центром  в м. Біла Церква Київської області) та не маючи жодного шансу на повторну їхню підтримку  вирішив  балотуватися на 200-му  окрузі.
  Незважаючи на  те, що переможець виборчих перегонів Антон Яценко отримав   майже 60 %   голосів виборців  кандидат  Віталій Чудновський ігноруючи волевиявлення людей, вирішив  будь-якою ціною  потрапити до парламенту.  
Для цього його представником було подано позов до Черкаського окружного адміністративного суду про визнання рішення про встановлення результатів виборів не дійсним та протиправним.
      Антон Яценко  отримав колосальну  підтримку виборців, увійшовши до першої   десятки депутатів-лідерів мажоритарників в Україні, які отримали  таку рекордну кількість  голосів.  Тому  бронзовому призеру Віталію Чудновському не залишається іншого, як заручившись підтримкою адміністративного ресурсу, йти на  «безпредел»  і зривати вибори, намагаючись оскаржити  волевиявлення  50 тисяч  мешканців округу в суді. 
Жителі 200  округу, із центром в  місті Умані, вже заявили, що готові захищати   свій вибір від  свавілля та беззаконня  провладного кандидата Віталія Чудновського  під стінами Адміністрації Президента України і днями біля Умані планують  перекривати автомагістраль Київ – Одеса.

- Ми голосували за  свого депутата Антона Яценка, який працює для нас вже два роки, постійно допомагає та підтримує нас. Нас дуже багато і ми нікому не дамо  вкрасти наші голоси. Ми будемо  перекривати  автодорогу Київ – Одеса, з вимогою  припинити зривати вибори і застосовувати брудні  технології проти нашого законообранного народного депутата. Ми готові їхати  відстоювати свій вибрів навіть в Київ,- заявила,   громадська активістка, уманчанка Тетяна Овчиннікова.