21:12 / 08.08.2019 Наука и техника

Samsung пояснила відмову від роз'єму 3,5 міліметра

Представник Samsung повідомив, що ліквідація роз'єму 3,5 мм дозволила встановити у смартфон акумулятор більшої ємності.

Смартфони Samsung Galaxy Note10 і Galaxy Note10+ стали першими пристроями лінійки, які втратили роз'єм 3,5 мм, однак компанія до цього позбавила цього роз'єму ще кілька моделей, включаючи Samsung W2018 і Galaxy A80, повідомляє unian.ua.

Але тільки зараз Samsung виступила з офіційним коментарем з цього приводу, назвавши «справжні причини відмови від роз'єму 3,5 мм Galaxy Note10».

Представник Samsung повідомив в інтерв'ю The Verge, що ліквідація роз'єму 3,5 мм дозволила встановити у смартфон акумулятор більшої ємності. Він уточнив, що ємність акумулятора таким чином вдалося підвищити приблизно на 100 мА•год. Якщо згадати, що ємність акумуляторів Samsung Galaxy Note10 і Galaxy Note10+ становить 3500 і 4300 мА•год, відповідно, то виходить, що вигода від цього була практично непомітною (близько 2-3%).

Як зазначає ixbt.com, представник Samsung пішов ще далі, заявивши, що відмова від роз'єму 3,5 мм дозволила покращити тактильний зворотний зв'язок, оскільки в смартфоні не залишилося порожнини для гнізда 3,5 мм. Про набагато більшу порожнину для стилуса він, мабуть, забув, додає видання. 

Нагадаємо, раніше виконавчий директор компанії OnePlus Піт Лау заявив, що видалення аудіороз'єму 3,5 сприяє збільшенню продажів бездротових навушників і прибутку компанії.