20:26 / 22.04.2021 Наука и техника

В Нью Йорку розпочався прийом заявок на конкурси "Нью-Йоркські премії за чистий транспорт"

На три конкурси витратять до 85 мільйонів доларів призових

Вчора губернатор Нью-Йорка Ендрю М. Куомо розпочав ініціативу "Нью-Йоркські премії за чистий транспорт", пропонуючи до 85 мільйонів доларів за допомогою трьох конкурсів. Штат Нью-Йорк шукає чисті транспортні рішення з акцентом на недостатньо забезпечені громади.

Три змагання включають виклик "Чисті околиці", "Виклик електричної мобільності" та "Виклик електричних вантажівок та автобусів", кожен з яких проходить у два етапи. Усі заявники повинні зареєструватися до 22 липня 2021 року, щоб мати право подавати пропозиції. Конкурси очікують пропозицій до кінця серпня - після реєстрації в липневий термін.

Докладніше, Electric Mobility Challenge пропонує до трьох гранд-призів у розмірі 7 мільйонів доларів за проекти, які "демонструють інноваційні безпечні та зручні варіанти електричної мобільності, які допомагають вирішити потреби у неблагополучних громадських перевезеннях", - пише офіс губернатора, передає electrive.com.

Це загальний призовий фонд - 21 мільйон доларів.

Електричний вантажівка та автобус Challenge вміщує до трьох великих призів у розмірі 8 мільйонів доларів, тобто загалом 24 мільйони доларів. У цьому випадку держава хоче побачити "електрифіковані рішення щодо розміщення середніх і важких електромобілів або їх заміни за допомогою інших електрифікованих видів транспорту".

Решта 30 мільйонів доларів мають піти на виклик "Чистим сусідствам", який розглядає варіанти транспортування ширше. Знову ж таки, призи можуть отримати троє конкурентів із грантовими коштами до 10 мільйонів доларів.

Незалежні глобальні експерти допоможуть штату Нью-Йорк оцінити заявки та допоможуть керувати процесом відбору проектів на різних етапах конкурсу, повідомив губернатор. Вони оголосять перший відбір до зими 2021/22.

На першому етапі програми обрані заявники можуть отримати грант на планування в розмірі 100 000 доларів США та 50 000 доларів США на фінансування спільнот з громади або підтримку в натуральній формі від NYSERDA за умови надання експертних консультантів та додаткових служб підтримки.

Офіс губернатора та партнер, Long Island Power Authority, вважають, що до 18 проектів (з трьох на Лонг-Айленді) можуть отримати фінансування протягом першого етапу. Остаточні пропозиції повинні бути подані до весни 2022 року в рамках другого етапу, а гранд-призи будуть обрані влітку 2022 року.

Схема премій за чистий транспорт в Нью-Йорку є частиною нью-йоркської програми "Make Ready". Приватні комунальні служби штату Нью-Йорк фінансують схему "Make Ready", щоб розширити доступ до зарядних станцій, інфраструктури електромобілів та інших варіантів чистого транспорту для збіднених громад. Як повідомлялося, інвестиції можуть становити 1,5 мільярда доларів. Крім того, 48,8 мільйона доларів від врегулювання дизельного скандалу з Volkswagen будуть використані для фінансування електричного громадського транспорту та шкільних автобусів та інфраструктури зарядки для цієї мети. Згідно з планами, оголошеними в липні минулого року, лише на Лонг-Айленді до 2025 року планується 4650 нових пунктів зарядки для забезпечення електроенергією 180 000 нових електромобілів у штаті Нью-Йорк.