17:31 / 03.10.2017 Спорт

Відкритий осінній чемпіонат України з велоспорту постраждав через неякісні дорожні покриття

З 27 по 30 вересня відбувся Відкритий осінній чемпіонат України у багатоденній гонці та гонці вгору з велосипедного спорту на шосе серед чоловіків.

Вся велоеліта України приїхала до Закарпаття взяти участь у багатоденці. За першість змагались понад 100 велосипедистів з України та сусідньої Білорусі. Всього в змаганнях брали участь 13 команд, що географічно представляють майже всю Україну: Київ, Київську область, Львів, Полтаву, Житомир, Закарпаття, Тернопіль, Вінницю, Черкаси, Миколаїв. Окремі області делегували по кілька команд.

Чотири етапи багатоденної гонки успішно було проведено у Мукачівському, Свалявському, Берегівському та інших районах Закарпаття, лише заключний п’ятий етап Чемпіонату, який був запланований 1 жовтня у місті Мукачево, на жаль, довелося відмінити з технічних причин. Причиною тому стало не забезпечення безпеки на дорогах Мукачева, як повідомляє представник організатора змагань Артем Топчанюк.

Київську команду представляло зразу три склади збірної команди Київської області з Білої Церкви - представники команд велошколи «Промінь» та Київської обласної школи вищої спортивної майстерності.

В рамках багатоденної гонки проводився окремий чемпіонат України з індивідуальної гонки вгору, в якому Богдан Мусієнко посів четверте місце, програвши третьому місцю три секунди. Ця гонка проходила по старій дорозі Ужгород-Львів з дуже поганим покриттям доріг, що згубно позначилося на результатах усіх без винятку спортсменів. 

В командному заліку гонки вгору команда «Київська область-1» в складі Богдана Мусієнка, Микити Зубенка, Павла Думи, Мирослава Гарновді, Артура Цвєткова виборола третє місце, здобувши 175 рейтингових очок.

В особистому заліку, тобто за сумою етапів багатоденки, Богдан Мусієнко посів третє місце. Артур Цветков завершив багатоденну гонку на високому 5 місці.

А в командному заліку першому складу збірної Київської області не було рівних - вони вибороли перемогу. Окрім Богдана Мусієнка та Артура Цветкова переможцями стали Павло Дума, Мирослав Гарновді та Микита Зубенко. Нажаль, більшість другого складу (Київська-2) з-за поганого покриття доріг отримали проколи шин, що не дало їм поборотися за призові місця, а вибороти лише десяте місце.

Вітаємо спортсменів, тренера Сергія Чмирука, який був представником команди на даному чемпіонаті, та інших тренерів, які загальними зусиллями виростили не один десяток чемпіонів України.