23:40 / 22.10.2020 Общество

Зеленський пояснив, навіщо йому знати думку українців про медичний канабіс

Українці зможуть висловити свою думку щодо канабісу на всенародному опитуванні 25 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що питання всенародного опитування 25 жовтня, яке стосується доцільності легалізації в України медичного канабісу, має стати підгрунтям для відповідного законопроекту.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам, зокрема "1+1", передає УНІАН.

"Люди наші не такі дурні, як вам здається. Вибачте, будь ласка. Люди повинні читати. Люди мають усі джерела отримувати інформацію. Нехай читають, нехай отримують інформацію. Не треба говорити і брехати, які там наркотики, коли ми говоримо про наркотики і про роботу правоохоронних органів. До речі, щодо питання контрабанди і наркотиків, у нас правоохоронці і СБУ працюють дуже добре. Але це не про медичний канабіс", - наголосив він.

На уточнення щодо думки фахівців, що за це питання має відповідати Національна академія медичних наук України, президент зазначив, що науковці ніколи не зможе вплинути на Верховну Раду.

5 питань від Зеленського - що треба знати

12 жовтня Зеленський заявив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня перед українцями буде порушено п'ять суспільно важливих питань.

Це загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, наголосили в Офісі президента.

Так, громадян планують запитати: "Чи потрібно запровадити довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?". Друге запитання стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони.

Також українців запитуватимуть, чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300; чи підтримують вони легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих та чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.