09:24 / 08.09.2020 Общество

У мешканців Лівобережжя є хороша нагода перетворити свої райони у комфортні місці для роботи, життя та відпочинку

Як відомо, в нашій державі запроваджена децентралізація.

У контексті загальної політики, спрямованої на зміцнення фінансової самостійності регіонів, у складі загального фонду держбюджету створено Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР).

Уряд, на підставі поданих пропозицій, здійснює оцінку та відбір програм і проєктів по всій Україні на конкурсних засадах.

Дивишся, в одному населеному пункті відремонтували школу й проклали дорогу, а в іншому, подібному за чисельністю населення і станом економіки, – і кінь не валявся. В чому причина? Відповідь проста! Дуже часто без грамотного обґрунтування проекту й послідовної його підтримки справа не зрушиться з місця.

Отже, скажімо, в селищі Вілларібо, в рамках децентралізації, їздять на велосипедах, які беруть на прокат на новеньких велосипедних станціях, по свіжопокладеному асфальтові. А в селищі Віллабаджо не можна завезти нормально продукти в крамниці, бо на в’їзді до Віллабаджо ніяк не можуть бодай засипати величезну яму.

То, ймовірно, причина такого становища в тому, що в Віллабаджо не знайшлося досвідченої і фахової команди однодумців, щоб обґрунтувати проєкти асфальтування дороги та ремонту школи?..

На прикладі Лівобережжя ми яскраво бачимо, що без зусиль народного депутата, місцевої влади та активістів бажаного результату досягнути неможливо. Треба коректно та грамотно скласти відповідні документи до ДФРР, своєчасно подати їх та аргументовано довести важливість саме цих робіт для громадян.

Народний депутат від округу №216, доктор економічних наук Леся Забуранна та команда Володимира Зеленського від Лівобережжя за рік діяльності можуть сміливо звітувати про свої здобутки.

По-перше, Кабміном виділено фінансування будівництва автомобільної дороги на ділянці між вул. О. Довбуша та Броварським проспектом у Дніпровському районі Києва у сумі понад 111 мільйонів гривень.

Як стверджує громадський діяч і підприємець Микола Конопелько, будівництво цієї дороги дозволить покращити екологічний стан у районі житлової забудови та зменшити негативний вплив від великовагового транспорту на дорожню мережу масиву "Стара дарниця" за рахунок перерозподілу транспортних потоків, зокрема комерційного транспорту.

По-друге, 140 мільйонів гривень виділено урядом на реконструкцію споруд насосної станції першого підйому Бортницької станції аерації. Планується, що наявні 6 старих насосів типу СДВ 7200/29, з них – 4  насоси робочі та 2  резервні замінять на 6 сучасних насосів шведської марки "Flygt". Зважмо, що на сьогодні зношеність об’єкту "Насосна станція першого підйому" Бортницької станції аерації становить 90%.

Зе-команда на Лівобережжі знайшла ресурси, щоб замінити вікна відразу в 17-ти будинках у Дарницькому районі. На реконструкцію парку "Привокзальний" розпорядженням Кабміну від 8 липня цього року виділено 1,23 мільйона гривень. Також було виділено кошти на капітальний ремонт покрівлі Палацу культури "Дарниця" по вулиці Костянтина Заслонова, 18 (майже 1,5 мільйона) та на термосанацію дитсадка №138 по вулиці Ревуцького, 7 Б (майже 3 мільйони).

Освітяни знають, що нині діє урядова програма "Спроможна школа для кращих результатів". Через неї надається фінансова підтримка закладам освіти на ремонт будівель шкіл, оновлення класів та інших приміщень. Субвенція на реалізацію програми "Спроможна школа для кращих результатів" видана 12 лютого 2020 року і по всій Україні становить 3,5 млрд грн. За сприяння команди Володимира Зеленського від Лівобережжя, в рамках програми, була проведена термомодернізація дарницьких шкіл №290 і №319.

За допомогою команди однодумців Леся Забуранна без зволікань взялася до праці в окрузі. Кияни побачили небайдуже ставлення до себе й почали активно приходити на зустрічі, звертатися зі своїми проблемами. Вся ця, подекуди рутинна праця корисна тим, що виборці не кинуті напризволяще і мають досить впливовий канал комунікації із владою.