22:57 / 14.07.2020 Общество

Вперше не відбудеться Сорочинський ярмарок

Це вперше за історію фестивалю. 

Така інформація з'явилась на сторінці Національного Сорочинського ярмарку у Facebook.

"Організатор Національного Сорочинського ярмарку — ТОВ "Сорочинський ярмарок" інформує потенційних учасників та гостей про те, що нами прийнято рішення про не проведення цьогорічного Сорочинського ярмарку саме в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області!

Не зважаючи на те, що епідемічна ситуація в Україні із захворюваністю на COVID-19 стабілізована, карантинні обмеження знімаються, працюють найбільші оптові ринки, а на серпень дозволено проведення масштабних виставок в Україні та заходів на Полтавщині, політика подвійних стандартів щодо Національного Сорочинського ярмарку продовжується і тому ми не можемо піддавати можливій небезпеці тих, хто любить ярмарок і приїздить на нього, людей, яких ми також любимо та поважаємо.

Ми не дозволимо окремим деструктивним силам, що розпочали збір підписів проти проведення ярмарку та планують повторення подій "новосанжарського синдрому" в селі Великі Сорочинці, зашкодити іміджу заходу, який має багатовікову історію і який наше товариство готує і проводить з 1999 року. Ми не можемо допустити будь-яких проявів зневаги до наших учасників і гостей, які два десятки років підтримували нас, відвідували ярмарок, брали у ньому участь — тим самим згуртовували Україну навколо її історії, культури і традицій, а багатьом з них саме ярмарок давав можливість годувати свої родини. Любимо і дуже вдячні, але не можемо інакше".

Раніше заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін казав, що "проведення заходу несе велику загрозу здоров'ю мешканців регіону".