20:20 / 29.11.2019 Политика

Понад 100 чергових членів ТВК готові до адміністрування місцевих виборів на сучасному рівні

Сьогодні, 29 листопада, тренінгом у місті Запоріжжі завершилася серія навчальних заходів, які протягом останніх двох тижнів проводились Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з Центром управління навчанням учасників виборчих процесів при Центральній виборчій комісії та Міжнародною фундацією виборчих систем IFES під назвою "Обмін даними на місцевих виборах".

Понад 100 членів територіальних виборчих комісії та співробітників територіальних підрозділів Державного реєстру виборців з двадцяти однієї області отримали практичні навички роботи із новітніми електронними інструментами адміністрування місцевих виборів, розробленими в рамках прототипу вебресурсу для територіальних виборчих комісій.

Учасники тренінгів на практиці ознайомилися з можливостями прототипу модельного вебресурсу ТВК, який містить ІТ-інструменти, спрямовані на покращення прозорості та якості адміністрування місцевих виборів.

За результатами тренінгів учасники:

– розглянули типові "кейси", пов’язані із застосуванням законодавства про обмін даними між територіальними виборчими комісіями і Центральною виборчою комісією, зокрема, алгоритми передачі даних про місцеві вибори;

– ознайомились з функціоналом і отримали практичні навички роботи в "Електронному кабінеті ТВК", який є ядром  модельного вебресурсу ТВК;

– протестували можливості таких електронних інструментів, як "Календар місцевих виборів", "Конструктор виборчого бюлетеню", "Реєстрація кандидатів", "Формування виборчих округів", "Агрегування даних про вибори" тощо.

В ході проведення тренінгів до експерименту з апробації прототипу модельного вебресурсу ТВК долучились ще три територіальні виборчі комісії, які забезпечують виборчий процес на перших місцевих виборах 22 і 29 грудня 2019 року.

Регіональні тренінги проводились у період з 18 по 29 листопада в чотирьох містах: Києві, Івано-Франківську, Вінниці та Запоріжжі. Заходи організовано в рамках проекту "Посилення кібербезпеки і прозорості виборчих процесів в Україні". Їх реалізує Координатор проектів ОБСЄ в Україні спільно з Центральною виборчою комісією за підтримки урядів США, Норвегії, Словаччини та Німеччини.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії