18:26 / 13.11.2019 Политика

Голова ЦВК: цьогорічні вибори були проведені якісно, хоч і стали випробуванням

Президентські та парламентські вибори-2019 були проведені якісно, хоч і стали випробуванням. А головні проблемні моменти були викликані недоліками законодавства. Таку думку озвучив Голова Центральної виборчої комісії на відкритті Національної конференції "Президентські та парламентські вибори 2019 року в Україні: висновки та рекомендації ", яка відбувається в Києві 13-14 листопада. Захід організований спільними зусиллями Центральної виборчої комісії, Міжнародної фундації виборчих систем в Україні (IFES), Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Офісу Ради Європи покликаний презентувати рекомендації експертів в галузі виборчого права, міжнародних спостерігачів та представників громадських організацій.

"В межах чинного законодавства ЦВК робила все від неї залежне для вирішення питання недоброчесної агітації та мінімізації впливу на виборчий процес так званих «кандидатів-двійників" - зазначив Діденко.

Також, на думку Голови ЦВК, однією з найбільших загроз стало питання реалізації державних закупівель в ході виборчої кампанії. "Для недопущення аналогічної ситуації у майбутньому серед пропозицій, які ми подали до Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, є і ті, що формалізують процедуру здійснення закупівель саме під час проведення виборів. Хоча ЦВК не є суб’єктом законодавчої ініціативи, проте ми вважаємо, що підготовка Виборчого кодексу – наша спільна з парламентарями відповідальність. Адже проводити вибори доведеться Комісії", – підсумував він.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії