18:56 / 18.01.2021 Политика

Блогер: "Якщо Порошенко і буде на інавгурації Байдена, то лише в якості дружини чи чоловіка когось з конгресменів"

Про це пише в своєму блозі «Марнославство вашингтонського ярмарку» Юрій Радухін. За словами блогера, в зв’язку з пандемією та напруженою ситуацією інавгурація Байдена відбуватиметься не за класичним сценарієм. Не біля Білого Дому, а в залі всередині будівлі. Тож кількість місць буде вкрай обмежена, в тому числі і запрошених лідерів держав. Традиційного благодійного продажу квитків по 50 тис.доларів також не буде. Запрошення будуть роздані лише конгресменам і сенаторам, по два на кожного, щоб американські законодавці могли бути присутні на церемонії з дружиною, або чоловіком

Автор блогу стверджує, що почувши фразу Порошенка «Мій друг Байден надіслав мені запрошення на інавгурацію, а президента Зеленського на захід не запросили», йому як патріоту це здалося принизливим у відношенні не до Зеленського, а саме до України. І Петро Олексійович це чудово розуміє. Як пише Радухін, «Протягом життя та кар’єри Порошенко заробив чимало комплексів, які в народі характеризуються одним словом – жлобство. І звичка вихвалятися зв’язками з впливовими та авторитетними людьми це прояв як раз цих комплексів».

Але, на думку Юрія Радухіна, ці зв’язки не зовсім відповідають дійсності. Оскільки компромат та корупційні скандали перевели П’ятого президента в розряд токсичних персон, товариства яких лідери демократичних країн зазвичай уникають, особливо на публіці. 

Має сумніви автор блогу і щодо гарних стосунків між Порошенко та Байденом. Ключову роль в цьому грають так звані «плівки Деркача», які були передані адвокату Дональда Трампа Джуліані і в подальшому використані проти Байдена. Записана розмова стосувалася справи компанії Burisma, де працював його Гантер Байден, син тодішнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Юрій Радухін зауважує, що спецслужби Сполучених Штатів впевнені що Деркач міг отримати запис розмови по захищеній лінії зв’язку виключно з відома Порошенка, який намагався таким чином виторгувати лояльне ставлення Трампа до себе. Попри те, що Порошенко заперечував факт такої розмови,  позитивного ставлення у Байдена це явно не викликало.

Тож, підбиває підсумок Радухін, Порошенко звичайно може потрапити на інавгурацію сплативши за запрошення декілька сотен тисяч доларів. Але це жодним чином не свідчить про приязне ставлення Байдена, скоріше про намагання Порошенка повернути собі імідж впливового на міжнародній арені політика. «Постійна брехня, лицемірство та цинізм сильно деформують психіку людини. Класичний приклад жертви власної брехні - це Путін. Порошенко від нього теж не дуже далеко пішов» - підсумовує блогер.