14:03 / 17.10.2020 Политика

Леся Забуранна: Для того, щоб досягти намічених цілей, ми маємо вибудувати чітку стратегію

Депутат від партії «Слуга народу» Леся Забуранна заявила, що Програма Президента України Володимира Зеленського - основа стратегії для Парламенту та Уряду.

«Для того, щоб досягти намічених цілей, ми маємо вибудувати чітку стратегію. В нас є основний інструмент, відповідно до якого ми будуємо і законотворчу діяльність, і націлюємо Уряд на виконання цих завдань. Це програма Президента України Володимира Зеленського,» - зазначила депутат.  

Варто зазначити, що кожен уряд і раніше  мав програму своєї діяльності. Вона приймалася, але майже ніколи не реалізовувалася оскільки була відсутня стратегія. За словами депутатки, зараз є інструмент у вигляді Програми Президента, що допоможе розробити стратегію діяльності уряду та парламенту.

В рамках Програми Президента вже було зроблено багато кроків по покращень життя українців. З 1 вересня була підвищена мінімальна заробітна плата до 5000 грн. А з 1 січня 2021 року планується її зростання до 6000 грн, та до 6500 грн з 1 липня.

«Важливим завданням для нас також є підвищення прожиткового мінімуму та соціальних стандартів, щоб захистити людей і, у свою чергу, частково вплинути на підвищення рівня народжуваності в країні. Адже зараз в Україні – від’ємний баланс народжуваності: 300 народжених на 600 смертей», зазначила Леся Забуранна.