13:47 / 10.10.2020 Политика

Ганна Іщенко: кияни мають пити чисту воду

50% відсотків українців незадоволені якістю питної води. Щодня кияни використовують близько 700 тисяч кубометрів води.  Якість води у Києві не така, як в країнах ЄС.

Виною  цьому є її висока жорсткість, яка майже в 4,5 рази вища за показники ЄС – при нормі 1,2 ммоль/літр в країнах Європи у водопровідної води Києва цей показник складає 5,2 ммоль/літр.

Друга важлива проблема, пов’язана з якістю води у столиці, це стан трубопроводів та водопровідних систем. Більшості з них вже виповнилось понад півсотні років.

Така ситуація негативно впливає на здоров’ї киян. А влада Києва не робить нічого, щоб її змінити.

Кандидат у депутати Київради від партії «Слуга народу» у Печерському районі Ганна Іщенко та її команда розробили комплексний підхід до вирішення екологічних проблем столиці. І почати її потрібно саме з Печерську. На її думку потрібно:

-  Впровадити програму з оснащення фільтрами кожного під'їзду в багатоповерхівках Печерська.

- Розпочати екопрограму з використання мінімально шкідливих миючих засобів, мета якої зменшити кількість викидів шкідливих, хімічних речовин у воду.

-  Замінити старих труб.

«Як адвокат киян я зроблю усе можливе, щоб захистити ваші права не лише у юридичній сфері, а й ваше право на гідні умови життя!» - запевнила Ганна Іщенко.