19:28 / 30.07.2020 Политика

Комісія продовжила Аліні Свідерській строк подання документів, необхідних для її реєстрації народним депутатом України

Як відомо, 8 липня 2020 року ЦВК своїм рішенням визнала обраною народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Свідерську А.В., включену до виборчого списку Політичної Партії "ГОЛОС" під №  19.

28 липня 2020 року надійшла заява Свідерської А.В. про наявність поважних причин, які перешкоджають їй в установлений законом двадцятиденний строк з дня офіційного оприлюднення результатів виборів подати документи, необхідні для реєстрації її народним депутатом України, та проханням продовжити такий строк до 8 жовтня 2020 року. Зокрема, у зв’язку з неможливістю дострокового розірвання трудового договору, укладеного з роботодавцем, а також – із впровадженими роботодавцем карантинними заходами із запобігання виникненню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Розглянувши наявні в Комісії документи, ЦВК визнала причини, зазначені у заяві Свідерської А.В., поважними та встановила строк подання нею до ЦВК документів, необхідних для її реєстрації народним депутатом України, до 8 жовтня 2020 року.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії