14:20 / 23.06.2020 Политика

Мінюст регулярно блокує реєстрацію нових політичних сил – Кутуєв

Відомий політолог Павло Кутуєв заявив, що Міністерство юстиції України регулярно здійснює безпідставне блокування у законній реєстрації нових політичних рухів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Павла Кутуєва, до такого висновку він дійшов відвідавши Форум позапарламентських партій, який відбувся 18 червня. На форумі, зокрема, йшлося про політичну партію «Національна платформа», яка зіткнулась із затягуванням та блокуванням реєстрації її як партії у органах виконавчої влади, зокрема, Міністерстві юстиції України. Саме про це заявила на форумі ініціатор форуму, лідер партії Катерина Одарченко.

Він пише, що не дивлячись на те, що Україна вважається доволі демократичною країно, в порівнянні із деякими східними країнами, у нас теж є проблеми у цьому.

«Є ознаки вважати, що напередодні виборів, потенційні політичні рухи намагаються посунути і не дати їм можливості повноцінного політичного життя, навіть пори дотримання усіх законодавчих умов з боку партії, оскільки вони можуть набрати вагомий рейтинг на виборах», - написав Павло Кутуєв.

Разом з цим, як відзначив експерт, такі дії влади говорять про те, що «Національна платформа» являє собою вагомого та сильного опонента для влади і таким чином, її хочуть позбутись.

Сила цієї партії полягає, серед іншого, у її ідеології – християнська демократія та програма, яка відповідає високим стандартам навіть за мірками розвинених країн. Саме тому у партії вже є багато прихильників, резюмував Кутуєв на своїй сторінці у соціальних мережах.