19:09 / 05.06.2020 Политика

Під Радою вимагали відставки Авакова (відео)

Під Верховною Радою зібралася громадськість, яка вимагала відставки Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Сьогодні парламент під час години запитань до уряду заслуховували доповідь керівника МВС.

За порядком стежила поліція.

На акцію зокрема прийшов активіст Сергій Стерненко. Люди вигукують "Аваков - чорт".

Машина з гучномовцем мала би заїхати на площу Конституції під парламент. Але її не пускають. Тому учасники акції кажуть: якщо поліція не пустить автомобіль, то перекриють дорогу на вул. Грушевського, повідомляє Skrypin.ua.

На одному з плакатів перерахований перелік претензій до керівництва МВС. Зокрема - провалена реформа відомства.

Один із присутніх учасників акції сказав, що Аваков з міністерства "створив організовану злочинну групу".

На акцію прийшла нардеп від "Голосу" Олександра Устінова. "Реально, хто були реформовані - це патрульна поліція, якою зараз прикриваються і яка зараз розбігається з роботи. На жаль, кримінальна поліція - всі слідаки, опера - не були реформовані.

Люди, які працювали у старій міліції за Захарченка, Януковича, залишилися працювати тепер вже в новій, переатестованій поліції. Пам'ятаємо Криве Озеро, коли на очах сім'ї 6 поліцейських насмерть забили чоловіка. 2 з них досі працюють у поліції. Куди дзвонити, коли поліція вбиває?

Аваков - 6 років на посаді. Це незмінний міністр, якому важко вже на папєрєдніків спихувати те, що реформа була провалена. Тому ця людина має піти, і прийти нова, порядна людина, яка проведе реформу поліції", - каже нардеп.

Про те, що підтримує вимогу громадськості, заявив присутній нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос.

"Більше того, я вже підписав. Я, як член тимчасової слідчої комісії щодо нападів на громадських активістів, зовсім не бачу, щоб було якесь розслідування. Зокрема щодо Катерини Гандзюк, Сергія Стерненка. Постійно йде тиск на нього, інших громадських активістів. Ви чули, що президент сказав? Я не вважаю це аргументом", - підкреслив Лерос.

Інший присутній нардеп від СН Ігор Василів сказав: "Я і в перший раз не голосував за уряд, і другий раз тільки через те, що там Арсен Аваков".