12:19 / 11.03.2019 Одесса

Керівнику Одещини готують заступника для підкупу виборців, — джерело

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов може подати у відставку, якщо його заступником призначать особу, котра буде скуповувати голоси

Йдеться про ймовірне призначення заступником голови Одеської ОДА депутата облради і керівника фракції «Солідарність» Сергія Паращенка. Як повідомляє інтернет-видання «Народна правда», з огляду на таке призначення, голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, на котрого сильно тиснуть, змушуючи погодитися на незаконні дії, може подати у відставку, бо не хоче займатися підкупом виборців, а відтак потрапити за такий кримінал у в’язницю, інформує видання "Вголос".

Анонімне джерело з Одеської облдержадміністрації повідомило журналістам про те, що призначення Сергія Паращенка заступником голови Одеської ОДА є останньою можливістю Президента вплинути на результати голосування на виборах 31 березня. Крім того, саме Паращенко є нібито двоюрідним братом Петра Порошенка.

Видання також наголошує, що Сергій Паращенко фігурує у скандалах, пов’язаних із рейдерськими захопленнями землі, нападом на людей і земельними махінаціями. За словами депутатів обласної ради, він контролює в Одеській області відразу кілька районних прокуратур і представляється двоюрідним братом Петра Порошенка. Часто звучать скарги про те, що, користуючись своєю владою і зв’язками у провладній партії, він наводить жах на аграріїв і не соромиться використовувати сумнівні схеми, щоб домогтися свого.

Сергій Паращенко відомий своїми слабкостями до розкоші, у його автопарку є ексклюзивні автомобілі марки Rolls Royce, позашляховики Porsche Cayenne, Lexus LX, а також «мерседес-кубік». Його дорогий особняк є копією оперного театру в Одесі.