14:29 / 22.05.2017 Экономика

NRG - бізнес отримав першого професійного оператора складської обробки товарних потоків

Розпочавши свою діяльність під брендом "В2С" у 2012 році, команда налічувала 3 співробітника та оперувала на площі близько 100 кв.м. Запуск проекту  став черговим викликом ринку, черговою пропозицією українському бізнесу щодо поліпшення операційного середовища, покращення логістичної інфраструктури. Основним продуктом компанії стає fulfillment – складська обробка товарних потоків. Український бізнес отримує першого професійного оператора зазначених послуг, повідомляє www.nogirukigolova.com.ua.   

Повний перелік послуг включає у себе: фізичне розвантаження та прийом на склад (у режимі 24/7), внесення товару в облікову систему WMS, розміщення у адресну систему зберігання, зберігання (відповідно до умов, що їх потребує та чи інша товарна група), відбір продукції за заявками клієнтів з подальшою комплектацією, формуванням повного пакету супровідної документації (товарної, транспортної), пакуванням, відвантаженням на транспортні служби за вибором клієнта, проведенням інвентаризації. Частиною сервісу також надання доступу до клієнтського кабінету професійної облікової програми – "NRG WMS" (дивитись нижче).  

2013 року проект проводить ребрендінг та зміню назву на "НогиРукиГолова", що відображала базовий принцип співпраці: обробляємо товари руками, переміщуємо ногами і робимо все з головою. Інтелектуальність послуги приймається за основу і відображається на підходах у організації складських процесів обробки, на матеріальному забезпечені, на принципах взаємодії з клієнтами, підбору персоналу та його подальшого професійного та етичного розвитку.

Проте інтелектуальність послуги у контексті автоматизації бізнес-процесів (програмного забезпечення) стає ключовим моментом, що дає змогу команді розпочати свій динамічний розвиток. Компанія свідомо не виходила на ринок з пошуком готового рішення "з коробки" – більш важкий шлях самостійного створення інструменту стає запорукою максимального заглиблення у специфіку бізнесу, реалізації найкращих напрацювань галузі. Крім того, команда свідомо обирає даний шлях задля забезпечення гнучкості у подальшій співпраці з клієнтами – в власний код дозволяв реалізувати доробки відповідно до індивідуальних запитів клієнтів, чий бізнес та товарні потоки були дуже різноманітними: дитячі товари, одяг, канцелярія, обув, металічні вироби тощо. Кожний клієнт має доступ до власного кабінету, де він має змогу здійснювати обмін даними (як альтернативу API) та спостерігати у режимі реального часу як за залишками товару, так і за всіма операціями щодо комплектації надісланих підряднику замовлень. Це стає новим рівнем співпраці з клієнтом на базі принципу повної відкритості та прозорості.    

Динамічний розвиток виводить команду на операційну площу у 3000 кв.м. вже у 2014 році. З моменту старту змінено 5 локацій – команда проходить шлях своїх клієнтів і переживає усі мінуси самостійного ведення складської логістики, включаючи масштабування. Власник реінвестує на постійній основі весь прибуток, адже розробка WMS та технічне забезпечення якісного сервісу потребує чималих вкладень: професійна тара, рокла, вантажна техніка, комп’ютери, сканери, ТСД-модулі, сортувальні шафи, підтримка інфраструктури (сигналізація, відеонагляд) тощо.

Склад команди у своєму піку досягає майже 30 членів, кількість оброблених замовлень складає близько 280 000, що включає 1 200 000 одиниць продукції. Пікова кількість (новорічні свята) оброблених замовлень за день складає близько 14 000. Команда працює в декілька змін та обробляє потоки В2В та В2С клієнтів, надаючи повний спектр логістичних послуг від гуртового прийняття вантажу до кінцевої доставки споживачу у рамках єдиного договору завдяки тісному співробітництву із колегами з "Postman". Клієнт отримує можливість інтегрування з обома компаніями через єдине API-вікно "NRG". Сінергія бізнесів групи дає можливість пропонувати ексклюзивні сервіси з максимальною ефективністю для клієнтського бізнесу з урахуванням специфіки останнього. Наприклад, компанія "Pampik" прагнула оперативності обробки замовлень і їх доставлення клієнту день у день (м.Київ, як основний ринок збуту) – цього вимагала товарна група "дитячі товари першої необхідності". Саме тому було організовано 4 "хвилі" підбору готових замовлень з fulfillment-центру "NRG" колегами з компанії "Postman", які отримували повністю готове відправлення зі всіма супроводжуючими документами відповідно до своїх технічних стандартів обробки, що економило час та давало змогу задовільнити потребу і свого клієнту, і кінцевого споживача. Це стало простою формулою успіху, якої компанія дотримувалася до останніх днів існування.

Події 2014 року вплинули на бізнес клієнтів, що зазнали значних втрат у частині товарного оберту. Звичайним чином це відображається і на бізнесі "NRG", що на той час був "розігнаний" до значних об’ємів. Черговий раз команда стикається з проблемою своїх клієнтів – масштабування (на цей раз зворотне), що стосується усіх задіяних ресурсів – та змушена припинити своє існування восени 2015 року.

Попри ліквідацію команда "NRG" дає значний поштовх розвитку направлення складської логістики не палетного формату, надаючи послуги як корпоративним клієнтам (наприклад "Будинок Іграшок" – лідер українського ринку іграшок (імпорт, продаж), "Junker" – мережа магазинів турецького виробника), так і малому/середньому бізнесу, маючи за мету донести світові стандарти до своїх співвітчизників, задаючи орієнтири для майбутнього розвитку e-commerce в Україні та просування outsource-моделі, як необхідного явища задля ефективного розвитку бізнесу.    

У січні 2015 р відбулося придбаня  компании NRG, стратегічним інвестором.

 

    

ТЭГИ: