23:07 / 29.11.2019 Происшествия

Організатор убивства Гандзюк розповів, як планувалась розправа

Один із підозрюваних у справі Катерини Гандзюк Олексій Левін, який переховується від слідства, розповів про те, як планували напад на активістку.

Робили це в офісі ще одного підозрюваного Ігоря Павловського. Все почалося з мітингу під стінами Херсонської ОДА проти незаконної вирубки лісу, організованого місцевим активістом Олександром Цегельником. Про це Левін розповів у аудіофайлі та надіслав журналістам Слідство.Інфо.

Тоді проти цього мітингу виступили колишні учасники АТО разом з Сергієм Торбін (ще один підозрюваний у справі Гандзюк), так як порахували, що Цегельник намагається розхитати ситуацію в місті.

Павловський, за словами Левіна, був переконаний, що Гандзюк підтримала Цегельника, який, як стверджує Левін, був особистим ворогом Павловського.

"Я заїхав в офіс, вони там сиділи. І відбувалася розмова. Щось на зразок того, що вона їх там чимось образила. І хтось запропонував:" ось, мовляв, треба щось з нею зробити. Зайти, наприклад, на робоче місце і кинути в сміттєвий бак ", - розповів Левін.

Також, за його словами, обговорювалися варіанти облити Гандзюк зеленкою або нечистотами.

"Був я, був Торбін, був Павловський, був Пилипенко, був" Брага ". Здається, чоловік п'ять було ... Як я зрозумів, вона їх дістала. Вони вважали, що вона нібито на їхньому боці, а вона виявилася не на їхньому боці, а на стороні Цегельника. Це дуже сильно розлютило, так як Цегельник - чи не кровний ворог Павловського ", - сказав Левін.

Також Левін, який, імовірно, знаходиться зараз в Болгарії, заявив, що про сам напад на Гандзюк 31 липня 2018-го дізнався з преси.