11:51 / 20.11.2018 Происшествия

Суд заарештував рахунки забудовника великого ЖК під Києвом

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки компанії Омокс, яка реалізує проект будівництва житлового комплексу (ЖК) Чайка в с.Чайки під Києвом.

Про це заявив власник Омокс Олексій Кулагін, передає Інтерфакс-Україна.

"Блокування підприємства відбувається за юридичним позовом, а позов ґрунтується на інсайдерській інформації. У нас таким інсайдером виступав пан Андрій Шишов, який працював в нашому підприємстві і мав повний доступ до документообігу. Після його інформації був подано заяву від пана Климця... Печерський суд в п'ятницю, 14 вересня, прийняв рішення про блокування, а в суботу вже все заарештував і протягом 40 днів не приймав апеляцію, не маючи навіть позову, що підтверджує вимога про блокування", - сказав Кулагін.

Згідно з матеріалами держреєстру судових рішень, заявником є ​​одним з інвесторів проекту будівництва багатоквартирних будинків Чайки, загальна сума його інвестицій становить 150 млн грн. Його партнери, за словами заявника, всупереч домовленостям заснували компанію Омокс, а грошові зобов'язання перед заявником залишилися невиконаними.

Як зазначає Інтерфакс-Україна, Служба безпеки України (СБУ) раніше висунула власнику Омокс Олексію Кулагіну підозра в несплаті пайової участі. У компанії заявили про виконання всіх зобов'язань і спробі паралізувати її діяльність.


Омокс створено в 1995 році. З 2006 року реалізує проект будівництва ЖК Чайка.

Проект передбачає зведення 34 житлових будинків більш ніж на 4,8 тис. Квартир на площі 39,5 га. Станом на квітень 2018 року в рамках проекту реалізовано близько 250 тис. Кв. м житла. Завершення будівництва ЖК Чайка заплановано до 2020 року.