15:10 / 22.06.2024 Мир

У Пакистані натовп живцем спалив туриста за осквернення Корану

Фото: Коран

У Пакистані натовп відбив у поліцейських підозрюваного в оскверненні Корану та розправився з ним. Про це повідомляє газета Pakistan Today з посиланням на поліцію.

Туриста з Сіялкоту (місто в провінції Пенджаб) заарештували в окрузі Сват провінції Хайбер-Пахтунхва за підозрою у спаленні Корану. Його вирішили перевезти до поліцейської дільниці в районі Мадьян.

Після того як про це оголосили через гучномовці, встановлені на місцевих мечетях, натовп взяв штурмом поліцейську дільницю.

"Розлючені люди також вихопили обвинуваченого з рук поліції та, протягнувши вулицями, підпалили та вбили", - цитує видання пресслужбу поліції.

Крім того, до лікарні було доставлено 11 місцевих жителів, які постраждали у сутичках. Влада Пакистану направила до Мадьяна спецпризначенців для відновлення порядку.

У серпні 2023 року в місті Файсалабад (провінція Пенджаб) спалили та пограбували понад 20 християнських церков через підозри їхніх парафіян у богохульстві. Поліція стверджувала, що заворушення стали "результатом іноземної змови" з метою дестабілізувати становище в Пакистані і що їх спровокували спецслужби Індії.

У березні 2024 року суд у Пакистані засудили до страти двох юнаків за створення фотографій та відео, які містили принизливі слова на адресу пророка Мухаммеда та його дружин.

BAGNET нагадує, у серпні 2020 року в шведському Мальме після спалення Корану спалахнули масові заворушення.

Підготував: Сергій Дага