13:31 / 26.05.2024 Мир

На популярному курорті Іспанії місцеві мешканці протестували проти туристів

Мешканців іспанських Балеарських островів вийшли на велику акцію протесту у місті Пальма, проти масового туризму, повідомляє Reuters

Демонстрація з близько 10 000 учасників пройшла з плакатами "SOS Мешканці" та "Досить масового туризму". Менші акції були і на сусідніх островах.

Серед іншого, лунала вимога обмежити можливість придбання нерухомості особами, які живуть на островах менше 5 років, та ретельніше зарегулювати місцевий ринок оренди.

Через високу популярність островів як курорту практично половина доступного для оренди житла розрахована на заможних туристів, а для місцевих мешканців оренда житла стала проблемою. 

Балеарські острови у минулому році були "другим номером" в Іспанії за туристичною привабливістю, поступаючись лише Каталонії. За рік острови відвідали 14,4 млн туристів. Дещо менше, 13,9 млн, побували на Канарських островах.

На Канарських островах у квітні теж проходила схожа акція протесту з вимогою якось протидіяти зростанню цінам на оренду житла для місцевих мешканців через те, що ринок орієнтується на туристів.

Підготувала: Ніна Петрович