16:06 / 23.05.2024 Мир

Хто отримує найвищі зарплати в США: рейтинг The Wall Street Journal

Фото: wsj.com

Американське ділове видання The Wall Street Journal склало список генеральних директорів найбільших американських публічних компаній, які отримали найбільші винагороди (загальна сума окладу, премій, бонусів, опціонів тощо) за підсумками 2023 року.

Для цього журналісти використовували дані про розміри винагород у компаніях, що складають індекс S&P 500, - компаній з найбільшою ринковою капіталізацією.

З'ясувалося, що середній розмір винагороди гендиректора у цих компаніях за підсумками минулого року становив $15,7 млн, що на 8,2% більше, ніж роком раніше.

На першому місці за розміром отриманої винагороди у 2023 році - топ-менеджер китайського походження Хок Тань, який очолює високотехнологічну корпорацію Broadcom - $162 млн

На своїй посаді він перебуває з 2006 року, компанія кілька разів продовжувала його контракт, оскільки під керівництвом Таня компанія досягала поставлених цілей.

На другому місці - топ-менеджер індійського походження Нікеш Арора, який очолює компанію Palo Alto Networks, що працює у сфері кібербезпеки - $151 млн.

На третьому місці - голова інвестфонду Blackstone Стівен Шварцман - $120 млн.

Глава кабельного оператора Charter Communications Крістофер Вінфрі посів четверте місце - $89 млн.

П'ятірку найвищих гендиректорів замикає Вільям Ленсінг, який очолює компанію FICO (Fair Isaac Corporation), яка надає послуги кредитного скорингу - з $66 млн.

За підсумками 2023 року найбільше зріс розмір винагороди у:

  • гендиректора Nvidia Дженсена Хуаня (+215%, $34 млн),
  • глави Meta Platforms Марка Цукерберга (+194%, $24,5 млн)
  • гендиректора круїзної компанії Royal Caribbean Group Джейсона Ліберті (+162%, $15 млн).

Раніше BAGNET повідомляв, що Forbes опублікував рейтинг ТОП-10 спортсменів з найвищими заробітками. 

Підготував: Сергій Дага