17:54 / 13.05.2024 Мир

Польські можновладці звинувачують українських колег у причетності до корупції

Переговори щодо обмеження українського агроімпорту перервали через те, що "деякі представники" у Києві були звинувачені в корупційній діяльності

"Перемовини з Києвом перервали, тому що ми не будемо вести переговори з людьми, яких звинувачують у корупції", – зазначив в інтерв'ю Dziennik Gazeta Prawna заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак.

Він зауважив, "зрозуміло, що ми не будемо вести переговори з людьми, які мають звинувачення в корупції".

Політик стверджує, що загалом протести фермерів закінчилися, а ті, що відбуваються, "організовані на політичне замовлення та проводяться людьми, що ведуть кампанію" до виборів до Європарламенту.

"Я розумію, що ситуація складна... Тому я не можу погодитися з тим, що ми не вирішуємо проблеми фермерів. Ми ще не все вирішили, тому що ситуація непроста", – додав Колодзейчак.

Як відомо, ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра агрополітики Миколу Сольського було викрито на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. Він написав заяву про відставку.

Крім Сольського, підозру у справі з оборудок із землею вручили ще і його заступнику - Маркіяну Дмитрасевичу, який нині перебуває у відрядженні за кордоном у зв’язку з початком перемовин України про вступ до ЄС в частині аграрного блоку.

Підготувала: Ніна Петрович