11:21 / 06.05.2024 Мир

У США сподіваються, що Байден відмовиться від виборів на користь Мішель Обами, – Spiegel

Фото: Мішель Обама

У США серед демократів "ходять чутки про широкий жест" нинішнього президента Джо Байдена, який може поступитися своєю кандидатурою на майбутніх президентських виборах на користь колишньої першої леді Мішель Обами. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

Можливість такого повороту на майбутніх виборах США обговорюється настільки серйозно, що Демократична партія включила відповідне питання у соціологічні опитування населення. Також букмекерські контори продовжують розглядати Мішель Обаму як одного з найперспективніших потенційних кандидатів на президентських виборах у листопаді.

Сама Мішель Обама говорила, що вважає політику "брудною справою", з якою їй не хотілося б зв'язуватися. Частково з цим Spiegel пов'язує народну популярність колишньої леді. Також інтерес до пані Обами пояснюють тим, що "ніколи раніше в історії США не стикалися один з одним два кандидати, які були б настільки непопулярними".

Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. На посаду глави держави претендує чинний президент Джо Байден і попередній глава - Дональд Трамп. Згідно з останнім соцопитуванням, результати якого опубліковані 4 травня, Дональд Трамп лідирує на 10 відсотків за рівнем підтримки виборців.

Як повідомляв BAGNET, 45-й президент США республіканець Дональд Трамп заявив, що для США важливим є "виживання України", і дорікнув європейським союзникам за недостатню підтримку Києва. 

Підготував: Сергій Дага