11:02 / 02.05.2024 Мир

У ФРН підпалили будиночок очільника оборонного концерну Rheinmetall

Фото:Rheinmetall/Getty Images

У Німеччині згорів літній будиночок очільника оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера. Ця компанія виробляє зброю для України. Про це пише видання Bild. 

Будиночок знаходився у Германсбурзі у Нижній Саксонії.

Саме постачання зброї в Україну називають основною причиною підпалу. Відповідальність за злочин взяли на себе ліві радикали, які написали про це на платформі "Інді-media".

"У ніч з 28 на 29 квітня 2024 року ми встановили запалювальний пристрій на садовому будиночку Арміна Паппергера", – йдеться в повідомленні.

Ліві радикали назвали Rheinmetall “бенефіціаром так званого переломного моменту”. За їхніми словами, компанія нібито “не просто планує, виробляє та вбиває у національному масштабі”. Вона має “різні старі типи танків”, які “тепер можуть продати в Україну з боєприпасами та з великим прибутком”. Розслідуванням інциденту займається відділ поліції з питань держбезпеки.

Нагадаємо, у березні Армін Паппергер оголосив про плани побудувати в Україні щонайменше чотири заводи Rheinmetall. Зокрема з виробництва снарядів, військової техніки, пороху і зенітних установок.

Раніше BAGNET повідомляв, що військово-промисловий концерн Rheinmetall передасть Україні додаткових 20 БПМ Marder на замовлення уряду Німеччини. Загалом за останні два роки концерн уже передав Україні тризначну кількість БМП Marder, а майбутня партія буде обладнана лазерними далекомірами, які допомагатимуть військовим більш ефективно знищувати ворожі цілі.

Нагадаємо, що 14 березня Rheinmetall оголосила про наміри побудувати заводи в Україні. Компанія розраховує розмістити щонайменше чотири філіали.

Підготував: Сергій Дага