21:31 / 30.04.2024 Мир

Польська влада хоче, щоб у ЄС було єдине бачення того, що робити з чоловіками-українцями

Рішення щодо дозволів на проживання українських чоловіків у віці 18-60 років варто ухвалити на європейському рівні.

Як передає видання WNP, про це сказав заступник міністра закордонних справ Анджей Шейну, коли його запитали про потенційну ситуацію, за якої український уряд проситиме Польщу не продовжувати дозвіл на проживання для чоловіків віком 18-60 років.

"Ми точно не будемо захищати ухилянтів", – відповів Шейна.

Він запевнив, що в такому випадку переконає главу МЗС Радослава Сікорського не продовжувати ці дозволи. Він додав, що "офіційної позиції з цього приводу немає, тому що не було комунікації українського уряду з урядом Польщі".

Міністра національної оборони Владислава Косіняка-Камиша запитали про слова Шейни під час пресконференції у вівторок після засідання уряду. Він підтвердив, що це було однією з тем розмов під час Ради міністрів.

"Якщо Україна звернеться за підтримкою чи допомогою, ми в такому разі завжди надамо підтримку та допомогу", – сказав Косіняк-Камиш. Він додав, що дуже важливо, "щоб це були рішення на європейському рівні".

Косіняк-Камиш зазначив, що "переговори між Києвом і Брюсселем на цю тему тривають". "Рішення на європейському рівні забезпечать повну ефективність цієї дії, і ми зацікавлені в таких рішеннях", – підкреслив міністр.

Підготувала: Ніна Петрович