14:50 / 18.04.2024 Мир

У передмісті Парижа жандарми розігнали найбільший сквот мігрантів (фото)

Фото: Париж зачищають перед Олімпіадою/lefigaro.fr

У середу, 17 квітня, рівно за 100 днів до початку Олімпійських ігор у Парижі, місцева поліція прибула до передмістя Вітрі-сюр-Сен, щоб розігнати найбільший у Франції сквот мігрантів. Про це повідомляє Le Figaro.

До покинутої офісної будівлі, багато місяців окупованої мігрантами, прибули майже 250 поліцейських. У будівлі мешкало майже півтисячі мігрантів, але частина з них залишила місце ще за кілька днів до цього, оскільки про виселення заздалегідь попередили. 

За даними асоціації United Migrants, яка допомагає мігрантам, майже 80% тих, кого сьогодні виселили з будівлі покинутого заводу, знаходяться у Франції легально. В основному там мешкали ті, хто не зміг знайти собі житло сам або хто очікує на отримання муніципального житла.

Правозахисні організації звинувачують владу країни та мерію Парижа в масовій зачистці вулиць від безпритульних і мігрантів, щоб французька столиця виглядала належно в очах туристів, які відвідають Олімпіаду.

"Цей сквот був найбільшим у Франції. Він виріс удвічі за рік через Олімпіаду.  Торік влада очистила від мігрантів район Олімпійського села, і багато виселених звідти людей прийшло сюди", - цитує Le Monde представника гуманітарної організації Medecins du Monde Поля Алозі.

BAGNET нагадує, президент Франції Еммануель Макрон закликав до "олімпійського перемир'я" на час Ігор.

Підготував: Сергій Дага