12:18 / 15.04.2024 Мир

Байден відіграв у Трампа 5%, – NYT

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

За екс-президента США Дональда Трампа на виборах у листопаді готові проголосувати 46% опитаних, за чинного президента Джо Байдена - 45%. Про це свідчать дані чергового опитування виборців, яке газета The New York Times  проводить щомісяця спільно з соціологічною службою Сієнського коледжу.

Таким чином Байден зумів за місяць відіграти у свого потенційного противника 5% голосів. У березні опитування NYT/Siena показувало, що за колишнього президента мають намір проголосувати 48% опитаних виборців, за нинішнього - 43%.

Дані опитування загалом відповідають тенденції, що намітилася у квітні. Про різницю в 1% вже повідомили опитування The Economist (43% - Дональд Трамп, 42% - Джо Байден) і Reuters (37% - Джо Байден, 36% - Дональд Трамп).

Тенденцію, що намітилася, експерти пояснюють зміцненням позицій Байдена серед виборців, які традиційно голосують за Демократичну партію. Так, місяць тому за нього готові були проголосувати 83% тих, хто голосував за нього у 2020 році. Нині - 89%.

У випадку Трампом наголошується прямо протилежна тенденція: сьогодні за нього готові голосувати 94% тих, хто голосував за нього у 2020 році, місяць тому таких було 97%.

BAGNET нагадує, журналістам став відомий план Трампа зупинити війну за 24 години. Він передбачає здачу росії Крим і Донбас.

Підготував: Сергій Дага