08:30 / 01.04.2024 Мир

Путін підписав указ про військовий призов: в армію заберуть 150 тисяч росіян

Ілюстративне фото з відкритих джерел

російський диктатор володимир путін підписав указ про весняний призов громадян рф на військову службу в період з 1 квітня до 15 липня. В указі сказано, що на військову службу призовуть 150 тисяч осіб.

За новими правилами, що набули чинності з 1 січня, призову на строкову службу підлягатимуть громадяни віком від 18 до 30 років (за винятком тих, кому 27 років виповнилося до кінця 2023 року, і тих, кому 28 або 29 років, і хто перебуває у запасі).

Кордони призовного віку в росії змінили у 2023 році на пропозицію міністра оборони сергія шойгу. У рамках військової реформи Держдума також узаконила електронні повістки та заборонила "громадянам, які підлягають заклику на військову службу", виїзд з росії з моменту отримання повістки і до явки до військкомату.

Російське видання "Верстка" стверджує, що міністерство оборони рф збирається відправити на війну ще 300 тисяч росіян, у зв'язку з чим можлива нова мобілізація.

Раніше BAGNET повідомляв, що шойгу заявляв, що чисельність збройних сил рф необхідно довести до 1,5 млн осіб, у тому числі службовців за контрактом - до 695 тисяч.

Підготував: Сергій Дага