20:50 / 12.03.2024 Мир

Трамп розповідав про "хороші речі", які робив Гітлер, - експосадовець США

Дональд Трамп говорив, що "Гітлер робив хороші речі", розповів ексочільник адміністрації Білого дому Джон Келлі у книзі журналіста CNN Джима Сьютто "Повернення великих держав".

"Я сказав: Ну і що? І сказав: Ну, Гітлер відновив економіку. Але що він зробив із цією відновленою економікою? Він обернув це проти свого народу та проти всього світу. І я сказав: Сер, ви ніколи не зможете сказати нічого хорошого про цього хлопця. Нічого", – зазначив політик.

"Досить важко повірити, що він пропустив Голокост, і досить важко зрозуміти, як він пропустив 400 000 американських солдатів, які загинули на європейському театрі воєнних дій", – додав Келлі.

За його словами, захоплення Трампа Гітлером виходило за рамки економічної політики німецького лідера. Експрезидент США також висловлював захоплення тим, як Гітлер тримав у своїх руках вищих нацистських офіцерів.

"Трамп нарікав, що Гітлер зберігав лояльність свого вищого керівництва, тоді як сам Трамп часто цього не робив. Він запитував про проблеми лояльності і про те, як, коли я вказав йому, що німецькі генерали як група не були йому лояльні і навіть намагалися кілька разів убити його, а він цього не знав. Коли він привів нас, генералів, він щиро вірив, що ми будемо лояльні і зробимо все, що він від нас забажає", – сказав він.

Підготувала: Ніна Петрович