20:10 / 12.03.2024 Мир

В Німеччині горів центр для біженців

Фото: RBB

В одному з найбільших центрів розміщення біженців у Німеччині, розрахованому на 7000  людей, що на території колишнього аеропорту Берлін-Тегель, вдень 12 березня спалахнула пожежа, повідомляє n-tv.

На момент пожежі там перебували близько 4500 біженців. Вогонь охопив один із великих наметів площею 1000 квадратних метрів, де були облаштовані місця для 300 шукачів притулку. На місце пожежі виїхали 100 пожежників Берліна. Пізніше пожежна служба столиці ФРН повідомила, що намет згорів повністю.

"На щастя, на даний момент ніхто не постраждав", – додали в екстрених службах й запевнили, що для біженців знайшли альтернативні варіанти розміщення.

Посол України в Німеччині Олексій Макєєв повідомив, що вже говорив із федеральною міністеркою внутрішніх справ Ненсі Фезер стосовно пожежі й очікує на результати розслідування та додаткову інформацію.

"Йдеться про великий міжнародний центр мігрантів, мігранти з усього світу, значна частина – українці. Тож зʼясовуємо подальші деталі", – написав дипломат у Facebook.

Підготувала: Ніна Петрович